Belangrijke info!

Belangrijke info!

Het begint op dinsdag 20 augustus en duurt tot en met vrijdag 23 augustus. Het thema is Kinderdorp aan het werk en we gaan er een gezellige week van maken!

Wat ga je allemaal doen? Op dinsdag 20 augustus om 9.45 uur verzamel jij je met de rest van je groep voor de poort van het Kinderdorp Opmeer. Deze bevindt zich aan de kant van sportcentrum de Weyver. Je gaat staan bij het bord dat je groepsleider omhoog houdt. Na een spectaculaire opening loop je om 10.00 uur met je groep naar jullie plek op het terrein, waar je kennis maakt met de andere kinderen. Hier worden ook polsbandjes uitgedeeld, die je de hele week moet dragen. De bandjes dienen als veiligheidsmaatregel (zonder bandje mag je het terrein niet op) en ter herkenbaarheid van de groep. Na de kennismaking kun je de hele dag lekker timmeren aan een hut met je vrienden. Er is ook een programma vol sport- en spelactiviteiten.

Over het algemeen zien de dagen er als het volgt uit:

10.00 uur: poorten open en start timmeren

12.30 uur: eten met je groep (wij zorgen voor drinken, maar neem zelf eten en een drinkbeker mee)

13.00 uur: knutseltent, schminkhoek en zwembad gaan open

16.00 uur: weer naar huis

Je kunt ook meedoen aan onze talentenjacht. Wil jij graag zingen, dansen, goochelen of een ander talent laten zien deze avond? Geef je dan voor 20 augustus op via Inschrijvingen@kinderdorpopmeer.com. Er kan helaas een beperkt aantal talenten meedoen, dus wie het eerste komt, wie het eerste maalt.

Donderdag Donderdag gaat het iets anders. We beginnen ook weer om 10.00 uur met timmeren, maar stoppen al om 15.30 uur donderdagnacht is namelijk de slaapnacht en dat half uurtje kun je goed gebruiken om je tas in te pakken. Tussen 18.30 en 20.00 uur kunnen je ouders jouw hut komen bewonderen. Tijdens dit ouder kijkuurtje zal de finale van de talentenjacht plaatsvinden en is er een kleine braderie! Als je ouders weg zijn, beginnen om 20.30 uur de spetterende avondactiviteiten.

Daarna zal om 22.30 uur de Univé Hollands Noorden Lichtjestocht door Hoogwoud trekken. We hopen dat jullie allemaal verkleed komen in je meest feestelijke outfit! Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ook de kijkers van de tocht verkleed komen en de tuinen langs de route zo leuk mogelijk versieren. Na de parade is het tijd om de hutten in te duiken, want bij gunstige weersvoorspellingen kun je natuurlijk in je eigen hut blijven slapen. Na deze spannende nacht en het ontbijt is het tijd om naar huis te gaan. Op vrijdag om 8.30 uur (Let op! Dit is een uur eerder dan voorgaande jaren.) kunnen je ouders je komen halen en eindigt Kinderdorp Opmeer 2019.

Wat moet je mee nemen naar Kinderdorp Opmeer?

· Een hamer met een naamsticker

· Een lunchpakket, wij verzorgen het drinken

· Een lege beker met een naamsticker

· Zwemkleding

· Regenkleding

· Dichte schoenen met een stevige zool i.v.m. de veiligheid. Slippers, Crocs, sandalen en andere open schoenen zijn verboden tijdens Kinderdorp Opmeer! Als je toch met verkeerd schoeisel aankomt, moeten je ouders/begeleiders eerst andere schoenen voor je halen voor je het terrein op mag.

Voor de overnachting:

· Geschikte, warme kleding voor de Univé Hollands Noorden Lichtjestocht.

· Slaapzak

· Matje of luchtbed

· Kussen

· Tandenborstel

· Zaklamp

· Warme pyjama

· Iets lekkers

Ieder jaar hebben wij veel gevonden voorwerpen. Schrijf je naam en telefoonnummer overal in, in je jas, tas, beker, hamer, etc. Dan heb je meer kans je spullen terug te vinden als je iets kwijt bent.

Wij hebben er al veel zin in! Tot dan!

Groeten van het bestuur van Kinderdorp Opmeer

Daan Stoop, Mandy Schuit, Pim Stoop, Janne Broers, Maartje Luiken, Britt Koning, Lennart Snoek, Myron Beemster, Sven Tamis en Sterre van der Poll