Verslag van de eerste dag

Verslag van de eerste dag

Ieder jaar lijkt het wel weer even spannend: gaan de poorten van Kinderdorp Opmeer wel open? Want waar is de sleutel? Kinderdorp Opmeer staat dit jaar in het teken van ‘Aan het werk’. Daarom kwam Postbode Simon onder werktijd speciaal naar De Weijver om Kinderdorp te openen. Hij kon de sleutel niet vinden in zijn postzakken. Een militair kon hem helpen en samen openden zij het Kinderdorp-terrein. Maar liefst 588 kinderen renden vol enthousiasme naar binnen.

Even controleren of iedereen er is, de vrijwilligers voorstellen, groepjes maken en dan met z’n allen afstormen op de stapel hout, om de beste pallets als eerste te vinden. De eerste muren kwamen al snel tevoorschijn. Kinderen, vrijwilligers en Interessanten hebben zich de hele dag prima vermaakt. Teleurgesteld waren we dan ook dat voorzitter Daan Stoop het sein gaf om op te ruimen. De eerste dag zit er alweer op. Gelukkig is er morgen weer een nieuwe!