Kinderdorp In Eigen Tuin 2020

Kinderdorp In Eigen Tuin 2020

Na de afgelasting van het reguliere Kinderdorp Opmeer 2020 is het bestuur niet bij de pakken neer gaan zitten, er is hard nagedacht over alternatieven. Als gevolg van de in gang gezette versoepeling van de coronamaatregelen, in combinatie met de extra toegestane mogelijkheden voor kinderen, is het concept Kinderdorp in Eigen Tuin ontstaan. De gemeente Opmeer heeft het concept goedgekeurd, dus we kunnen van start! Kinderdorp in Eigen Tuin zal op 10 en 11 augustus 2020 op een kleine, verspreide schaal, plaatsvinden.

Kinderdorp in Eigen Tuin

Op donderdag 11 juni om 20.00 uur zullen de inschrijvingen voor Kinderdorp in Eigen Tuin op onze website open gaan*, waarbij een maximum is ingesteld van 40 tuinen. Per tuin kan één groepje zich opgeven, waarbij de groepsgrootte dient te variëren tussen 5 – 7 personen. Kinderdorp in Eigen Tuin is alleen geldend voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 uit de gemeente Opmeer, de mini’s zijn volgend jaar, onder normale omstandigheden, weer van harte welkom. De kosten van het evenement bedragen €20,- per kind. Elke inschrijving vindt individueel, per kind, plaats. Hierbij worden de individuele gegevens van het kind, het adres van de tuin waar het kind gaat timmeren en een (zelf verzonnen) groepsnaam opgegeven. Om iedereen een gelijke kans te bieden zullen wij bij een overschrijding van 40 tuinen een loting toepassen. Mocht de situatie zich voordoen dat een tuin is uitgeloot, wordt het volledige inschrijfbedrag vanzelfsprekend teruggestort. Wel heeft het bestuur de keuze gemaakt groep 8 een voorrangspositie te geven in de loting, het is tenslotte hun allerlaatste kans tot deelname!

Tijdens de timmerdagen, 10 en 11 augustus 2020, staat het plezier van de kinderen voorop. Wij zullen de Kinderdorp ervaring proberen te bieden die jullie van ons gewend zijn, gecreëerd door een dag invulling van timmeren en spelletjes. De nacht van 11 op 12 augustus mogen de kinderen, net zoals normaal, in hun hut blijven slapen. Tof idee, vind je niet?

* De inschrijving zal op maandag 22 juni sluiten.

Voor het inschrijfbedrag mag onderstaande van Kinderdorp Opmeer verwacht worden:

– Op zondag 9 augustus wordt er bij elke ingeschreven tuin hout en spijkers afgeleverd.

– Tijdens de timmerdagen (10 en 11 augustus) zal een continue aanlevering van spijkers mogelijk zijn.

– Tijdens de timmerdagen (10 en 11 augustus) zal er (overdag) naast de begeleiding van ouders ook begeleiding van, maximaal twee, interessanten beschikbaar gesteld worden.

– Tijdens de timmerdagen (10 en 11 augustus) zal het bestuur aanwezig zijn op recreatieterrein De Weijver.

– Kinderdorp Opmeer verzorgt tijdens de timmerdagen een EHBO post, gelokaliseerd op het recreatieterrein De Weijver.

– Kinderdorp Opmeer verzorgt tijdens de timmerdagen een perstent en een radio die in contact zullen staan met alle ingeschreven tuinen. Kinderdorp zal middels verscheidene media haar best doen een gevoel van verbondenheid tussen de tuinen te creëren, waardoor de verspreide schaal kleiner voelt dan hij werkelijk is. Hiermee proberen wij de Kinderdorp beleving te creëren die jullie van ons gewend zijn!

– De timmerdagen zullen rijkelijk gevuld zijn met (alternatieve) activiteiten. Denk hierbij aan de welbekende taartenwedstrijd, de prijs voor de mooiste hut en de prijs voor de best versierde hut (alternatief lichtjestocht) etc. Over de exacte invulling van deze activiteiten zal meer informatie volgen.

– Op 11 augustus wordt er zeil afgeleverd bij de ingeschreven tuinen. Dit maakt een warme en droge nacht in de hut mogelijk.

– Op woensdag 12 augustus dienen de hutten zelfstandig afgebroken te worden. Op donderdag 13 augustus zal het gebruikte hout bij de ingeschreven tuinen opgehaald worden, mits het opgestapeld voor het huis vindbaar is.

 

Wij hopen jullie op deze manier toch een geweldig (alternatief) Kinderdorp aan te kunnen bieden. Wij hebben er zin in, jullie ook?

Het bestuur van Kinderdorp Opmeer