Vrijwilliger in beeld | Freek Liefhebber

Vrijwilliger in beeld | Freek Liefhebber

Van kinds af aan heeft Freek zelf altijd met veel plezier meegedaan aan Kinderdorp Opmeer, en nu zet hij zich al 5 jaar in als vrijwilliger!

 

Radio
Toen Freek werd gevraagd wat hij het liefst deed zei hij vol enthousiasme: “Radio maken!” Dat doet hij dan ook al een aantal jaar voor Radio Kinderdorp, eerst onder de vleugels van Ruud Haller en nu alweer meerdere edities op eigen houtje. Freek regelt alles helemaal zelf, zoals de vergunning en natuurlijk zijn apparatuur. In de weken voor Kinderdorp stelt Freek al muzieklijsten samen zodat hij goed voorbereid is. Hij heeft een eigen radiocabine die op het Kinderdorpterrein staat en waar hij met volle trots vanaf 8 uur ’s ochtends radio maakt. Daar komt best veel bij kijken. Hij zorgt er voor dat alle updates zijn geïnstalleerd met alle techniek erachter en dat er WiFi is op het terrein. Dit doet hij via een eigen internetmast vanuit zijn huis. Best knap!

Niet alleen Freek zit achter de radio tijdens Kinderdorp, zo krijgt hij ook af en toe hulp van andere Interessanten. In de ochtend legt hij trots uit hoe alles werkt in zijn radiocabine. Eerst stuurt hij de vrijwilligers op pad om te reporten in de tuinen waar de hutten getimmerd worden. Als ze dat gedaan hebben laat hij ze zelf radio maken.

 

Elektra als tweede grote taak

Naast Kinderdorp Opmeer werkt Freek als elektricien. Sinds twee jaar legt hij naast alle radioactiviteiten ook de elektra aan op het terrein. Een druk bezet man! In zijn vrije tijd houdt hij zich ook nog druk bezig met Radio Opmeer. Kortom, radio is echt zijn passie. Freek wilt dit nog lang blijven doen en daar is Kinderdorp erg blij mee!