Eigen tuin in beeld | Marco & Claudine

Eigen tuin in beeld | Marco & Claudine

Kinderdorp Opmeer, creatief anders.

SPANBROEK – Huttendorp, zoals Stichting Kinderdorp Opmeer, in de volksmond heet, kreeg dit jaar een andere invulling door Covid-19 en bleek succesvol. Het jonge bestuur besloot op diverse tuinlocaties, groepjes kinderen toch de gelegenheid tot bouwen te bieden. Een hele andere logistieke uitdaging met een prachtig resultaat volgde. Maandag 10 en dinsdag 11 augustus deden ruim 265 kinderen mee aan de editie 2020, verdeeld over 42 tuinen in de gemeente Opmeer. De tuineigenaren melden zich tijdig bij het bestuur zodat het opgevatte plan tot uitvoering kon worden gebracht.

Er is maar één Karel!

Claudine Link (53) en Marco Karel (50) wonen aan Het Wuiver te Spanbroek en gaven direct aan hun tuin ter beschikking te stellen. Het stel, al jaren bekend met “Huttendorp” zag het aangegeven concept direct voor zich. Marco kleurde het plaatje al in. Daarin is hij meesterlijk. Naast hetgeen aangestuurd wordt door de Stichting, voorzag hij de bouwlocatie van een zwembad, “Die kids moeten toch afkoelen, zwemmen!!”, hij regelde twee begeleiders: Pim Koenis en Gijs Beerepoot. Voor de catering zorgde Claudine, die als geboren Amsterdamse, precies weet “wat jonge honden lusten”. Karel, zoals Marco ook wel bekend staat, was niet klaar met organiseren. Het moest nog maller, hij regelde een heuse limousine voor zijn eigen groep waarmee de kereltjes werden afgehaald en gebracht, van Het Wuiver naar het zwembad ’t Woudmeer op dinsdagavond. Om daarna te mogen overnachten in de eigen hut.

Woensdagochtend volgt nog een beste opruim dag, die het meer dan waard is voor Kareltje. Gelukzalig kijkt hij samen met zijn Clautje-vrouwtje terug op weer een geslaagde happening. “Wat was het mooi hé, wie heb het?! Allemaal dagen met een gouwe randje. Kijk, je moete-ut-NIET-doen!” typerende teksten rollen uit een olijk hoofd. Zo is het, positieve mensen zijn nodig, zeker in deze wereld. Stichting Kinderdorp Opmeer telde er velen.