Kinderdorp Opmeer 2021

Hallo allemaal

Als gevolg van de onzekerheden omtrent de coronamaatregelen in combinatie met het succes van Kinderdorp “In Eigen Tuin” 2020, heeft het bestuur van Kinderdorp Opmeer wederom gekozen voor een alternatieve editie. Momenteel zitten we midden in de verkiezingsperiode. Als bestuur lijkt het ons leuk dat ook alle deelnemende kinderen kunnen stemmen. Dit kan via onze Facebookpagina. Je kunt stemmen op jouw favoriete thema, waarbij er een keuze gemaakt kan worden tussen tien thema’s. Het thema met de meeste stemmen wordt het thema voor Kinderdorp 2021! Deze editie vindt op 16 en 17 augustus, wederom in eigen tuin, plaats.

Kinderdorp in Eigen Tuin

Kinderdorp Opmeer 2021 hanteert een maximum deelname van 40 tuinen. Om iedereen een gelijke kans te bieden zullen wij bij overschrijding van 40 tuinen een loting toepassen. Hierin geven wij groep 8 een voorrangspositie, het is tenslotte hun allerlaatste kans tot deelname! Mocht de situatie zich voordoen dat een tuin is uitgeloot, dan wordt het volledige inschrijfbedrag vanzelfsprekend teruggestort.

Tijdens de timmerdagen, 16 en 17 augustus 2021, staat het plezier van de kinderen voorop. Wij zullen de Kinderdorp ervaring proberen te bieden die jullie van ons gewend zijn, gecreëerd door een dag invulling van timmeren en spelletjes. De nacht van 17 op 18 augustus mogen de kinderen, net zoals normaal, in hun hut blijven slapen.
Voor het inschrijfbedrag mag onderstaande van Kinderdorp Opmeer verwacht worden:

– Op zaterdag 14 augustus of zondag 15 augustus wordt er bij elke ingeschreven tuin hout en spijkers afgeleverd.
– Tijdens de timmerdagen (16 en 17 augustus) zal een continue aanlevering van spijkers mogelijk zijn.
– Tijdens de timmerdagen (16 en 17 augustus) kan er (overdag) naast de begeleiding van ouders ook optioneel begeleiding van interessanten beschikbaar gesteld worden. Hiervoor dient contact opgenomen te worden via inschrijvingen@kinderdorpopmeer.com
– Tijdens de timmerdagen (16 en 17 augustus) zal het bestuur aanwezig zijn op recreatieterrein De Weijver.
– Kinderdorp Opmeer verzorgt tijdens de timmerdagen een EHBO post, gelokaliseerd op recreatieterrein De Weijver.
– Kinderdorp Opmeer verzorgt tijdens de timmerdagen een perstent en een radio die in contact staan met alle ingeschreven tuinen. Kinderdorp zal middels verscheidene media haar best doen een gevoel van verbondenheid tussen de tuinen te creëren, waardoor de verspreidde schaal kleiner voelt dan hij werkelijk is.
– De timmerdagen (16 en 17 augustus) zijn rijkelijk gevuld met (alternatieve) activiteiten. Over de exacte invulling van deze activiteiten zal meer informatie volgen.
– Op 17 augustus wordt er zeil afgeleverd bij de ingeschreven tuinen. Dit maakt een warme en droge nacht in de hut mogelijk.
– Op 18 augustus dienen de hutten zelfstandig afgebroken te worden.
– Op 18 augustus (vanaf 12:00 uur) en op 19 augustus (de hele dag) zal het gebruikte hout bij de ingeschreven tuinen opgehaald worden, mits het opgestapeld voor het huis vindbaar is. Hierom is het wenselijk dat alle hutten op 18 augustus vóór 12 uur s ’middags uit elkaar gehaald zijn en het hout opgestapeld is.

Algemene voorwaarden

Kinderdorp Opmeer sluit een aanvullende WA verzekering, maar omdat de hutten op privéterrein gebouwd worden zal de volledige verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de ingeschreven tuin liggen (dit geldt tevens voor de slaapnacht). De rol van Kinderdorp Opmeer zal hierbij enkel en alleen faciliterend zijn. Dit maakt dat Kinderdorp Opmeer niet aansprakelijk is voor eventuele calamiteiten en zijn wij derhalve ook niet aansprakelijk voor ontstane schades.
In die situaties waarbij letsel ontstaat, zal door de eigenaar van de ingeschreven tuin een inschatting gemaakt moeten worden ten aanzien van de hulp vraag.

Indien het tijdens de timmerdagen gebruikte hout op woensdag 18 augustus na 12 uur s ’middags niet opgestapeld voor het huis vindbaar is, zal het hout niet afgevoerd worden door Kinderdorp Opmeer.
De reguliere algemene voorwaarden die tevens gelden voor Kinderdorp in Eigen Tuin zijn vindbaar op de website.
Voor vragen zijn wij bereikbaar via: inschrijvingen@kinderdorpopmeer.com

Wij hopen jullie op deze manier weer een geweldig (alternatief) Kinderdorp aan te kunnen bieden.

Wij hebben er zin in, jullie ook?

Het bestuur van Kinderdorp Opmeer