Vrijwilliger in beeld | Loet Appelman

Vrijwilliger in beeld | Loet Appelman

Deze editie van kinderdorp draait natuurlijk om de beestenboel! Nu willen wij graag weten wat Loet zijn lievelingsdier is: (zijn eigen) hond. Hij heeft een lieve hond genaamd Luka van 15 jaar.

Passie voor de pers
Loet is een belangrijke aanwinst voor Kinderdorp Opmeer. Hij is al 4 jaar lang vrijwilliger en werkt met veel passie in het team van de pers. Als kind deed Loet al mee aan Kinderdorp Opmeer. Doordat zijn vrienden later ook vrijwilligers waren bij het pers team is hij op deze manier ook betrokken geraakt.

Loet heeft een filmopleiding gedaan en werkt nu in Amsterdam bij Freemz. Hier maakt hij (commerciële) video’s, maar heeft hij ook een videoclip opgenomen voor de muziekband Di-rect. Zijn beeldmateriaal wordt veel gebruikt voor de social media, maar soms komt het ook op de tv! Verder heeft Loet de operationele taak om de opnames in goede banen te leiden, deze ervaringen kan hij goed meenemen bij Kinderdorp Opmeer.

Social media
De dagelijkse bezigheden van Loet bij Kinderdorp Opmeer zijn de dag video’s maken, deze worden op social media gezet. Door deze speciale editie (Kinderdorp in eigen tuin) wordt de social media nog meer gebruikt. Dit is iets wat Loet erg leuk vindt, omdat hij via de socials zorgt dat de kinderen en ouders ook een beeld krijgen van de andere tuinen/ kinderen.
Dit jaar is het natuurlijk in eigen tuin, wat betekend dat Loet langs de tuinen gaat om genoeg beeldmateriaal te maken, daarna wordt al het  beeldmateriaal geknipt en geplakt zodat er leuke filmpjes/ foto’s online komen. “Dit is een hele dag taak, maar dat vind ik juist erg leuk!”.

Bij de ‘gewone’ editie zitten er 4 á 5 vrijwilligers bij de pers en dit jaar zijn dat er 2 á 3.
“Zelf vind ik het erg knap dat we in zo’n korte periode zo iets moois online kunnen zetten. Het is een groepje die niet op elkaar is ingespeeld, waardoor goede samenwerking erg belangrijk is, gelukkig is dat bij ons het geval.”

Loet ziet zijn toekomst bij de pers rooskleurig in. Hij heeft het erg naar zijn zin en verwacht dit nog aantallen jaren te blijven doen!