Vrijwilliger in beeld | Gido Rood

Vrijwilliger in beeld | Gido Rood

Wat is Kinderdorp Opmeer, zonder vrijwilligers? Vrijwilligers zijn van belang voor een geslaagde kinderdorp editie. Wij hebben gesproken met Gido Rood die al 11 jaar mee doet als vrijwilliger op de groep.

Eigen jaren als kind bij kinderdorp;
Zelf heb ik als hummeltje ook alle jaren meegedaan aan Kinderdorp Opmeer. Na het laatste jaar mee te kunnen doen als kind, heb ik nooit getwijfeld om mij zelf op te geven als Interessantje. Dit heb ik ook 2 jaar gedaan. Na het meedoen als interessantje, kon ik eindelijk meedoen als vrijwilliger.

Vrijwilliger;
Ik doe al 11 jaar mee als vrijwilliger, waarvan 10 jaar op de groep en 1 jaar als hulp bij de EHBO. Toch vind ik het echt het leukste om op een groep te staan, dit omdat je dan meer met de kinderen ben. Zelf werk ik in de zorg waardoor ik weet hoe het is om met mensen om te gaan, ik denk dat dit het extra leuk maakt voor mij. ‘s Avonds zijn er voor de vrijwilligers ook nog leuke activiteiten in groepsverband, waardoor je elkaar beter leert kennen. Als vrijwilliger bij Kinderdorp Opmeer leer je dus ook veel nieuwe mensen kennen. 

Samenhorigheid
Na 11 jaar kijk ik nog steeds iedere keer uit naar een nieuwe editie van Kinderdorp Opmeer. Ik vind het belangrijk dat dit evenement blijft in onze gemeente, het zorgt voor samenhorigheid, gezelligheid en aanspraak tussen alle verschillende leeftijden.