Bouwdorp Vrijwilliger in beeld | Laura

Bouwdorp Vrijwilliger in beeld | Laura

Een terugblik op het eerste Bouwdorp: Een interview met Laura Gerber

Vorig jaar was ik betrokken bij het allereerste jaar van het Bouwdorp. Samen met de ‘interessantjes’ en andere begeleiders hebben we er een gezellige week van gemaakt.

De eerste dag: voorbereidingen treffen

Op de eerste dag, maandag, begonnen we met de voorbereidingen. We waren druk bezig met het versieren van het terrein en het controleren van de materialen. Het was belangrijk om ervoor te zorgen dat alles klaar was voor de activiteiten die de rest van de week zouden plaatsvinden.

Dagelijkse bezigheden: samenwerken en begeleiden

De rest van de week stond in het teken van verschillende taken. We hielpen bij het begeleiden van schoonmaakklusjes en activiteiten van het kinderdorp. Ook waren er speciale activiteiten voor de ‘interessantjes’. Elke dag hadden we een schema waarop duidelijk stond wie waar moest zijn. Onze taak was om te zorgen dat alles soepel verliep en waar nodig te assisteren. Soms was een kleine aanwijzing al genoeg om iedereen weer blij aan de gang te krijgen.

Gezellige avonden op de camping

Net als de begeleiders van de kinderen, verbleef ik op de camping. De avonden waren ontzettend gezellig, met verschillende georganiseerde activiteiten zoals een zes-kamp, thema-avonden, quizzen en avonden rond het kampvuur. We genoten van muziek, hapjes en drankjes en hadden het erg gezellig.

De slaapnacht

Op donderdagavond mochten de Interessantjes blijven slapen op de camping. De volgende dag ruimden we met z’n allen alles op. Hoewel het een flinke klus was, konden we samen terugkijken op een geweldige week vol plezier en onvergetelijke momenten.

Een mega gezellige week

Het eerste jaar van het Bouwdorp was een groot succes dankzij de inzet en het enthousiasme van alle betrokkenen. Het was een week vol nieuwe ervaringen, plezier en samenwerking. We kijken nu al uit naar volgend jaar, om weer zo’n geweldige tijd met elkaar te beleven.

Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te zijn bij Bouwdorp? Meld je dan nu aan!