Informatie kinderen Kinderdorp

Wat ga je allemaal doen?
Op dinsdag 27 augustus verzamel je om 9.45 uur met de rest van je groep voor de poort van Kinderdorp Opmeer. Deze bevindt zich aan de kant van sportcentrum de Weyver. Je gaat staan bij de juiste groepsnaam welk staat op een bord dat je groepsleider omhoog houdt. Na een spectaculaire opening loop je om 10.00 uur met je groep naar jullie plek op het terrein, waar je kennis maakt met de andere kinderen. Hier worden ook polsbandjes uitgedeeld, het is verplicht deze de hele week te dragen. De bandjes dienen als veiligheidsmaatregel (zonder bandje mag je het terrein niet op) en ter herkenbaarheid. Na de kennismaking kun je de hele dag lekker timmeren aan je hut. Er is ook een programma vol sport- en spelactiviteiten.Over het algemeen zien de dagen er als het volgt uit:
10.00 uur:         Opening poort en start timmeren
12.30 uur:         Eten met je groep (wij zorgen voor drinken, maar neem zelf eten en een drinkbeker mee)
13.00 uur:         Knutseltent, schminkhoek en zwembad gaan open
16.00 uur:         Weer naar huisJe kunt ook meedoen aan onze talentenjacht. Kun jij zingen, dansen, goochelen of heb jij een ander talent dat jij wilt laten zien tijdens het ouder kijkuur? Geef je dan voor 18 augustus op via inschrijvingen@kinderdorpopmeer.nl. Er is helaas maar plaats voor een beperkt aantal talenten, dus schrijf je bij interesse snel in!
Donderdag
Donderdag zal er iets anders uit zien. We beginnen wederom om 10.00 uur met timmeren, maar stoppen al om 15.30 uur. Donderdagnacht is namelijk de slaapnacht en dat half uurtje kun je goed gebruiken om je tas in te pakken. Tussen 18.30 en 20.00 uur kunnen je ouders jouw hut komen bewonderen. Tijdens dit ouder kijkuurtje zal de finale van de talentenjacht plaatsvinden. Als je ouders weg zijn, beginnen om 20.30 uur de spetterende avondactiviteiten.
Daarna zal om 22.30 uur de S&G Assurantiën Lichtjestocht door Hoogwoud trekken. We hopen dat jullie allemaal verkleed komen in je meest feestelijke outfit! Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ook de kijkers van de tocht verkleed komen en de tuinen langs de route zo leuk mogelijk versieren. Na de parade is het tijd om de hutten in te duiken, want bij gunstige weersvoorspellingen kun je natuurlijk in je eigen hut blijven slapen. Na deze spannende nacht en het ontbijt is het tijd om naar huis te gaan. Op vrijdag 30 augustus om 8.30 uur, kunnen je ouders je komen halen en eindigt Kinderdorp Opmeer 2024.
Wat moet je mee nemen naar Kinderdorp Opmeer?

  • Een hamer met een naamsticker
  • Een lunchpakket, wij verzorgen het drinken
  • Een lege beker met een naamsticker
  • Zwemkleding
  • Regenkleding
  • Dichte schoenen met een stevige zool i.v.m. de veiligheid. Slippers, crocs, sandalen en andere open schoenen zijn verboden tijdens Kinderdorp Opmeer! Als je toch met verkeerd schoeisel aankomt, moeten je ouders/begeleiders eerst andere schoenen voor je halen alvorens je het terrein mag betreden.

Voor de overnachting?

  • Geschikte, warme kleding voor de S&G Assurantiën Lichtjestocht.
  • Slaapzak
  • Matje of luchtbed
  • Kussen
  • Tandenborstel
  • Zaklamp
  • Warme pyjama
  • Iets lekkers

Ieder jaar hebben wij veel gevonden voorwerpen. Schrijf je naam en telefoonnummer overal in: je jas, tas, beker, hamer, etc. Dan heb je als je iets kwijt bent meer kans je spullen terug te vinden.

Wij hebben er al veel zin in. Tot dan!

Groeten van het bestuur van Kinderdorp Opmeer
Britt Koning, Alec Koning, Sanne Zwagerman, Samira Jeaaite, Isa Andringa, Loet Appelman, Jurre Schrooder, Renée Caron, Shannen Ursem, Maarten Smit en Marijn Tromp